De S3group levert vanaf 1 januari 2024 tapdiensten voor internetaanbieders. Zowel in Nederland als in andere Europese landen.

S3group is een nieuwe naam. De expertise binnen de S3group is echter vanouds, want de kennis en kunde voor de uitvoering van de dienstverlening wordt geboden door SvSnet. SvSnet en haar oprichters stonden aan de wieg van de ontwikkeling van tapdiensten na het ontstaan van de wettelijke verplichting eind jaren 90.

canstockphoto23313825

Open Source

S3group gaat de tapdiensten aanbieden onder de naam “S3LI”. S3LI maakt gebruik van een open source oplossing (openLI) voor het aftappen en verwerken van verzoeken.

Deze aanpak voorkomt de noodzaak van dure licenties, wat onze aftapvoorziening financieel aantrekkelijk maakt. S3group voegt daar professionele ondersteuning aan toe, o.a. bij het inrichten en onderhoud van uw infrastructuur.

Aftapverplichting?

Als telecomoperator is van toepassing de zogenaamde "aftapverplichting", benoemd in artikel 13 van de Telecommunicatiewet:  https://wetten.overheid.nl/BWBR0009950/2023-06-01/0#Hoofdstuk13. Dit houdt in dat je netwerk aftapbaar moet zijn en dat je gegevens over je klanten moet kunnen verschaffen indien dat wordt gevorderd.

Het naleven van de tapverplichting brengt uitdagingen met zich mee omtrent beveiligingsvereisten (BBGT) en de netwerkconfiguratie. S3LI is ingericht om aanbieders hierin te ondersteunen en te zorgen voor de juiste verwerking van justitiële vorderingen. Onze decennialange ervaring draagt daar zeker aan bij. Sterker nog, met SvSnet stonden we aan de wieg van de ETSI-NL standaard. Hierdoor loopt Nederland nu voorop in het zorgvuldig en wettelijk afhandelen van vorderingen.

Wil je meer weten? Aarzel niet, vul hieronder het contactformulier in.

Kies voor vertrouwde dienstverlening

    Logo-s3group-sm-removebg-preview